Jag har verkligen fått dille på gurkmeja. Häller det i stora högar i grytor och grejer, det blir så härligt gult och kryddblommigt värmande. Gillart! Att det dessutom anses vara en bra läkekrydda (googla det du!) gör inte saken sämre.
Ju mindre dagsljus vi får, desto mer värme behöver vi inifrån. Jag tar till vitlök, ingefära, chili, gurkmeja och tetetetetete – så mycket som jag hinner och kan.
Och på bilden ser ni dagens husmorstips: stek alla grönsaker du kan uppbåda på hög värme, i typ olja. Den här gången tog jag vitkål, blomkål, lök, morot och en massa värmekryddor. Sänk värmen något och rör ner ett ägg eller två. Eller tre, om grytan är stor. Et voilà, en grym hemmawok!
Ps. Vitt ris är galet snabba kolhydrater. Och alltid importerat. Måste ni ha något till, välj något matgryn istället, till exempel mathavre eller dito vete. Gött såreförschlår. Ds.