Gör havrebönbiffar, det är så ini vassen gott. Och lätt. Extra snabbmatsmässigt blir det om du använder tetrapacksbönor, eller om du har fryst kokta bönor på lager.
Gör såhär: mosa kokade bönor med ungefär lika mycket havregryn. Mosa med lite kryddor (vitlök? citronpeppar? ingefära? nåt annat du gillar?) och några ägg. Klicka ut i stekpanna och stek i olja eller smör (eller i en kombination av de båda). Olja ger en lite friterad knaprighet som är himla god.
Ät biffarna med nåt, till exempel matkorn av något slag, eller potatismos eller sallad eller vad du har hemma och känner för. Ta en klick vitmejeri till, det passar bra. Kräm fräsch eller yoghurt eller nåt. Häpp!
Goda att äta direkt med handen också, som mellanmål. Du kan såklart stoppa i lite frön i smeten också, det ger god bitighet. Eller lite riven ost. En helt ny bönbiffsvärld öppnar sig när havregrynen får vara med!